dimecres, 3 de març del 2010

Dia de l'Arbre a Xàbia

Un centenar de voluntaris reforestà
la Granadella de Xàbia


Els participants van repoblar la
zona amb espècies autòctones


A Xàbia, comarca de la Marina Alta del País Valencià, un centenar de persones va participar el passat diumenge dia 21 de febrer en la jornada del Dia de l'Arbre que va organitzar el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Xàbia per a reforestar la Granadella.
Veïns, voluntaris de l'Assemblea Local de Creu Roja, el Centre Excursionista i els bombers voluntaris de Balcon al Mar i Cumbres del Sol van plantar al voltant de 700 plantes durant una jornada en la que van participar personalment l'alcalde de Xàbia i les regidores de Medi ambient i de Participació Ciutadana.
L'objectiu de la jornada és recuperar espècies autòctones de Xàbia i, sobretot, contribuir a la regeneració d'aquelles zones ambientals que es troben degradades per haver sofert algun incendi o per altres circumstàncies. Amb aquest tipus d'iniciatives es contribueix a preservar la massa forestal dels paratges naturals. Aquest Dia de l’Arbre, que va ser un èxit de participació, va finalitzar amb un esmorzar ofert per l'ajuntament.
Entre les espècies que es van plantar predominen exemplars de margalló, el pi, el lledoner, l'aladern i el xiprer quadrivalve, Tetraclinis articulata, conegut també com xiprer de Cartagena.
· Fotos: Ajuntament de Xàbia · Jordi Badenes ·