divendres, 5 de març del 2010

Cal salvar els arbres de Sant Martí Vell

Convocatòria per a salvar els arbres de Sant Martí Vell

Uns quants veïns que no estem en absolut d'acord amb la destrossa d'arbres i territori que pretén l'obra de la carretera us convidem a una trobada demà dissabte 6 de març.
A partir de les tres de la tarda estarem al pont del costat del restaurant de la riera de Sant Martí Vell (no al pont que ja han destrossat, al de l'altre costat!) netejant els arbres que volen tallar .
Els traurem les heures que els cobreixen i els permetrem expressar el seu dolor mitjançant cintes de colors, dibuixos, i tot allò que se us acudeixi portar.
Serà una festa doncs de grans i petits a on heu de portar guants de jardí, alguna eina qui la tingui, i el que vulgueu per "apadrinar" un arbre i donar-li veu.
Us hi esperem a tots, sou la Veu de la Natura!

Massacre a la carretera

La Diputació de Girona té la intenció d'executar imminentment una obra de "Millora i Condicionament" de la carretera que comunica Bordils i Corçà, Sant Martí Vell amb Madremanya.
Si bé l'actuació sobre l'esmentada xarxa viària pot ser necessària en alguns punts per a la seguretat en la circulació, aquesta obra és absolutament desproporcionada, injustificada i nècia.
Amb aquesta obra tenen la intenció de fer una destrossa d’arbres i d'arbredes, tallar un munt d’arbres, alzines, roures i altres arbres autòctons sense cap mena de mirament. Arbres molts d’ells de molts anys i ja difícils de trobar en aquestes terres, espècies autòctones protegides, i de tot un paisatge emblemàtic que forma part del patrimoni natural més exquisit del nostre país.
L'any 2006 la Diputació ja va executar un tram d'uns 800 metres aproximadament d'aquesta carretera. El grau de destrucció de la natura que va significar l'obra, creant un pont esperpèntic sobre la riera de Sant Martí Vell, va ser brutal.
La destrucció que es preveu en aquesta segona fase és encara molt més dramàtica. Val la pena deixar-se caure passejant una estona per la carretera per a comprovar, a través de les marques sobre l'asfalt i les estaques clavades pels tècnics de la Diputació, quina serà la magnitud de la destrossa final.
· Més informació: El Crit De La Natura ·