dissabte, 27 de febrer del 2010

La natura també és cultura

La biodiversitat dels Països Catalans
La natura també és cultura
Com podem protegir-la els catalans?

Taula rodona
Dijous 4 de març del 2010, a les 7 de la tarda

Catalunya alberga una gran riquesa natural. Malgrat ser un territori força petit, la varietat de climes i substrats fa que el nombre d’espècies que l’habiten sigui molt elevat, respecte a d’altres territoris amb més extensió.
D’altra banda, la tradició naturalista i conservacionista catalana també és extensa i, compta amb un llarg bagatge. En aquest sentit, la compilació d’estudis, publicacions científiques i d’altres obres de temàtica naturalista es remunta a d’altres segles assolint una basta continuïtat fins l’actualitat.
Òmnium Cultural i Depana consideren que el coneixement i la conservació de la natura també són cultura, i en el marc de l’Any Internacional de la biodiversitat, organitzen un acte amb l’objectiu de difondre la riquesa biològica de Catalunya. També es persegueix posar en valor els ecosistemes catalans i fomentar-ne la seva conservació, tot implicant al conjunt de la societat catalana.
La taula rodona comptarà amb la participació de diferents ponents, que exposaran els seus coneixements sobre la riquesa biològica catalana:

· Jordi Pigem, doctor en Filosofia Premi de Filosofia de l'Institut d'Estudis Catalans. És autor de Bona Crisi (Kairós, 2009) i El pensament de Raimon Panikkar (Institut d'Estudis Catalans, 2007).
· Mª Purificació Canals, doctora en Biologia, presidenta de Depana
· Xavier Font, doctor en Biologia, investigador de l'IRBio (Institut de Recerca de la Biodiversitat, Universitat de Barcelona)
· Ferran Rodà, doctor en Biologia, ecòleg del CREAF (Centre de Recerca i Aplicacions Forestals) i membre de la ICHN (Institució Catalana d'Història Natural)

Lloc: Seu d'Òmnium a Barcelona (C/ Diputació 276, Principal - Barcelona)
Preu: Gratuït

1 comentari:

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per publicar la convocatòria! És molt interessant que les entitats que promouen la cultura comencin a incloure el coneixement de la història natural en el seu concepte de "cultura".