dimarts, 3 de novembre del 2009

Dossier de jardins històrics i botànics

Un dossier digital de Jardins

Els jardins tenen avui un significat cultural notable. Són espais distingits, modelats i transformats pels humans, on la vegetació és l'element de composició principal. Constitueixen un patrimoni de primer ordre a casa nostra, modelen el paisatge i contribueixen a la millora de la qualitat de vida dels seus habitants. En aquest sentit, catalogar-los, conservar-los i promocionar-los són tres prioritats imprescindibles.
És precisament amb aquesta finalitat que l’Observatori del Paisatge de Catalunya acaba de crear el dossier digital Jardins, consultable en català, castellà, anglès i francès, amb l’objectiu de fer més proper un patrimoni sovint poc conegut i valorat. Es pot consultar en aquesta adreça: Dossiers Jardins
El dossier recull, classifica i ordena la principal informació sobre jardins històrics i botànics de Catalunya, l'Estat espanyol i la resta del món, que es troba disponible a Internet (incloses les institucions i entitats dedicades al seu estudi i gestió), i neix amb la voluntat d’esdevenir un espai de referència sobre aquesta temàtica per a persones especialitzades i per al públic en general interessat, que anirà creixent i actualitzant-se periòdicament.
El dossier Jardins és el tercer que publica a Internet l’Observatori del Paisatge, després del dedicat als paisatges de la pedra seca i als arbres monumentals i singulars.

3 comentaris:

Juan Bibiloni ha dit...

M´ha sorprès gratament veure que no s´han oblidat del meu petit jardí de la Serra de Tramuntana. Per a mí és tot un orgull després de 20 anys treballant per a transformar un simple hort de tarongers en un jardí amb plantes de tot el mon i conservar el trocet de muntanya el més verge possible.

Joan

malesherbes ha dit...

Interessant article que os l'agafen per penjar-lo a nostre bloc

salut!!!!

males

Francesc Mas i Castanyer ha dit...

Joan, espero que algun dia em puguis ensenyar i explicar aquest magnífic i entranyable jardí que has anat fent.

Malesherbes, salut i endavant companys.