dissabte, 6 de juny del 2009

Fruiters d'un temps



“Fruiters d’un temps”, campanya per a la recuperació

dels arbres tradicionals de Balears


No volen parar el temps. Volen gaudir-ne. Per a això, retornen a l'agricultura tradicional i a un consum saludable i no devorador.


L'associació internacional Slow Food, amb Laura Boadas i Maria Solivellas al capdavant, que agrupa més de 83.000 persones de tot el món, va presentar el passat dia 4 la campanya "Fruiters d'un Temps II”, programa de recuperació i distribució de varietats de fruiters tradicionals de les Balears.


Montserrat Pons, apotecari de Llucmajor, que gràcies a la seva passió i dedicació ha creat a la seva finca Son Mut Nou la col·lecció i el banc de conservació més important d’Europa de figueres, i Llorenç Payeras, membre fundador d’Slow Food a Balears, productor de formatge d’ovella roja mallorquina, i que des de fa vint anys estudia temes relacionats amb les varietats locals de plantes i fruites de les illes, tenen l’objectiu de posar a l’abast de tothom aquests arbres fruiters de la mà d’Slow Food.


A la primera edició ja varen recuperar 2.823 fruiters de 13 espècies i 67 varietats diferents, i en aquesta segona campanya ofereixen 14 espècies i 117 varietats: 31 tipus de figueres diferents, 23 pomeres, 15 pereres, melicotoners, atzeroles, nesprers...


Per a aquesta segona edició de “Fruiters d’un temps” el termini de peticions ja està obert. Per 12 euros i 15 euros (els nespres i les figueres) i amb la paciència d’un any i mig, podem ajudar a recuperar els arbres del nostre patrimoni.


Les comandes es poden fer a través del correu fruiters@slowfoodib.org


Una informació de AgroNotícies




Fotos JV


1 comentari:

Anònim ha dit...

Super interessant. Jo som de s'illa i me pareix molt bé i molt constructiu que se fàssin aquest tipus d'activitats.