dimecres, 1 d’abril del 2009

Talen més de mig centenar d'arbres a Paterna

Compromís per Paterna denuncia la tala de més de mig centenar d'arbres en el sector dels Molins

El grup municipal Compromís per Paterna ha constatat este matí que la promotora del sector dels Molins, en el barri de Santa Rita, ha talat mig centenar d'arbres en el carrer Crist de la Fe al seu pas per l'antiga planta de Galletas Río.
Estos fets van ser denunciats per alguns veïns del barri en la sessió plenària que es va celebrar dilluns a Paterna, però Compromís s'ha desplaçat fins a la zona per a comprovar si efectivament s'havia efectuat esta tala i a quants arbres ha afectat.
La urbanitzadora ha talat els arbres dels escocells d'ambdós voreres del carrer en un tram d'al voltant de 500 metres, que delimita diversos solars del sector de vivendes; la parcel·la on està construint-se la planta d'un supermercat; i els terrenys on s'ha localitzat la vila romana de Paterna.
Tal com mostren les imatges, les restes de la tala encara es troben allí, en la parcel·la contigua al jaciment romà.
El regidor de l'àrea d'Urbanisme, Ignacio Gabarda, va assegurar en el ple que no havia sigut informat de la tala. Esta va ser la seua resposta davant d'una pregunta que li va formular un veí des del públic, qui a més li va remarcar els més de 40 anys d'antiguitat d'estos arbres. Segons ha manifestat la portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, “resulta sorprenent que el regidor de l'àrea no conega el projecte d'execució de les obres”. A més, Ripoll ha remarcat que l'equip de govern ha de pressionar a les urbanitzadores perquè replanten els arbres talats i no ho està fent, com demostren alguns exemples com el de la tala produïda en la zona de l'institut de la Coma, que va afectar més d'un centenar d'arbres que no s'han replantat en la seua totalitat.

· Article publicat a Compromís per Paterna el 01.04.2009
·