dimecres, 8 d’abril del 2009

Per camins públics i oberts



“Llevarem les barreres de Pollença tantes vegades com faci falta”



La plataforma Pro Camins Públics i Oberts avisa Francina Armengol que, “si el Consell no fa complir la normativa als propietaris, tornaran a l’Empeltada de manera imminent”



Una dotzena de membres de la plataforma Pro Camins Públics i Oberts avisaren ahir la president del Consell de Mallorca, Francina Armengol, que, "si no es fa complir la normativa", tornaran a endur-se "la barrera de la carretera Vella de Pollença al seu pas per la finca de l’Empeltada". "Llevarem aquesta barrera tantes vegades com faci falta. Encara no tenim data, però podria ser de manera imminent", digué Bernat Fiol, portaveu de la plataforma, després que Armengol hagués rebut el grup a la seu del Consell. "Està comprovat –explicà Fiol– que aquest camí és ben públic i les institucions no hi haurien de posar emperons.


De fet, era l’antiga carretera que anava de Pollença a Lluc, que fou construïda per l’antiga Diputació Provincial de Balears el 1917. La institució que presideix Armengol n’és hereva, de la Diputació. Per tant, no hi ha motiu perquè no es faci complir la normativa". Tanmateix, segons informà el mateix Fiol, Armengol els digué que "d’aquí a 15 dies el Consell tindrà un informe jurídic que permetrà prendre-hi una determinació". "Per part nostra, 15 dies els podem esperar. Però no ho farem durant molt més temps. Per nosaltres, dues setmanes és un termini imminent. Així ho hem fet saber a Armengol i ella ens ha fet la mitja rialla", explicà el portaveu de la plataforma Pro Camins Públics i Oberts.


Una altra qüestió important pels integrants de la plataforma és que "el Consell hauria d’instar aquells municipis que encara no tenen catàlegs de camins a redactar-ne". Segons Fiol, "allò que no es pot consentir són casos com el del camí Vell de Planícia, una finca que ja és patrimoni públic, però que la barrera del camí esmentat estarà tancada tots els dies llevat dels cap de setmana". "Els casos de camins públics tancats són tan abundants que només comptant els de Manacor i les de Pollença són més d’una vuitentena", indicà Fiol. Segons el seu parer, un altre cas que no té justificació és el del camí que va de Mancor de la Vall a la possessió d’Almallutx, dins el terme d’Escorca. "Aquest tirany passa per dins la finca dels Tossals Verds, que és pública i té un refugi de muntanya. Dins quin cap cap que, d’una part es fomenti l’excursionisme i, d’altra, es barri el pas a tot aquell que hi vol accedir?", es preguntà Fiol.


Antoni Mateu


Diari de Balears





Fotos: JV