dimarts, 20 de gener del 2009

En el silenci dels arbres

Paraules de poetes amb olor de natura

En el silenci dels arbres és un recital que recull poemes d’autors del nostre país que ens acosten la natura. Els homes i les dones que els han escrit desgranen experiències - sentiments íntims i personals - que ens permeten refer un lligam que la majoria de nosaltres hem perdut. La profunditat a la que ens porta la poesia s’assembla al sentiment que ens pot produir un jardí, un arbre, una muntanya, una flor,... si els observem amb cura. És una antologia de poesia catalana a l’entorn dels arbres i les plantes. Tant els poemes com la música que els acompanya ens corprenen i desvetllen la nostra part més sensible, obrint espais en el nostre interior a través de la mirada sobre l’espai natural verd.
Hi trobem des de “La fageda d’en Jordà” o “Les prunes d’or” de Carner, fins a poemes més contemporanis que exploren també el contacte amb la nostra natura. El recital comença amb el so de diversos Bols de Quars, música que ens prepara d’una manera tan particular l’esperit. Els sons donen pas a les paraules dels poetes: Joan Maragall, Guerau de Liost, Costa i Llobera, Clementina Arderiu, Josep Carner, Joan Teixidor, Miquel Martí i Pol, Joan Salvat Papasseit.
Mentre sonen les paraules que ens acosten al silenci testimonial dels arbres, la música queda suspesa, només alguna nota escadussera es deixa sentir, o algun so introdueix algun ambient. Un interludi musical amb música de Didgiredoo ens prepara per entrar en el ritme i l’ànima dels poemes que recitem en la segona part. Aquests són de: Joan Vinyoli, Salvador Espriu, Carles Torner, Carles Fages de Climent, Montserrat Abelló, Xavier Macià, Marc Granell, Maria Àngels Anglada, Lluís Solà, Rosa Victòria Gras. Tot plegat té una durada d'una hora aproximadament.

Intèrprets: Mercè Managuerra, Gemma Reguant, Erik Omedes
Selecció, interpretació i direcció del recital: Mercè Managuerra i Gemma Reguant
Música: Erik Omedes

Del Dimarts 20 de gener de 2009 al Dimecres 11 de febrer de 2009
Cada dimarts i dimecres a 2/4 de 9 del vespre.

'T.G.B.'
Teatre Gaudí de Barcelona

Sant Antoni Maria Claret, 120, Barcelona
Tel. 93 4509199
·