dissabte, 6 de desembre del 2008

Impactes dels monocultius d'arbres sobre les dones


Dones, comunitats i plantacions

Estimades amigues i amics,


Tenim el grat de comunicar-los que acabem de publicar un estudi que es va portar a terme a Equador sobre els impactes dels monocultius d'arbres a gran escala, amb una èmfasi especial en els impactes que aquests generen sobre les dones. La publicació, titulada “Dones, comunitats i plantacions. Testimoniatges sobre un model forestal social i ambientalment destructiu”, és el resultat del treball d'investigació portat a terme per dos integrants d'Acció Ecològica (Ivonne Ramos i Nathalia Bonilla), basat en els testimonis que van brindar dones camperoles i indígenes que van participar en diversos tallers portats a terme durant l'any passat.


Esperem que aquesta eina serveixi per a donar suport a les dones locals en l'Equador, així com també a dones d'altres països- en la seva lluita per a frenar l'avanç d'aquests destructius monocultius. També esperam que serveixi per a estimular a organitzacions de dones a nivell local, nacional, com en l'internacional- a involucrar-se en l'oposició als monocultius d'arbres per a defensar els drets de les dones que sofreixen els impactes. I finalment que aquesta eina brindi un nou element a les organitzacions nacionals que lluiten contra les plantacions per a oposar-se a les mateixes i per a ampliar les aliances.


El llibre està disponible en espanyol i anglès. La versió electrònica es pot accedir des del nostre lloc web a la següent adreça: http://www.wrm.org.uy/paises/Equador/LliuroDones.html


Les organitzacions no governamentals i les organitzacions de Pobles Indígenes poden sol·licitar exemplars impresos gratuïts. Per a això, tinguin a bé posar-se en contacte amb la Secretaria Internacional del WRM ( bookswrm@wrm.org.uy ) i enviar-nos la seva adreça postal (incloure informació detallada). Per a la resta de les organitzacions o institucions el cost és de US$ 10 per publicació (inclou despeses d'enviament).


Pot enviar-se un xec (contra un banc nord-americà) a nom de la "Fundació Moviment Mundial pels Boscos Tropicals" a la següent adreça: Maldonado 1858, CP 11200. Montevideo - URUGUAI


També poden transferir-se els diners al següent compte bancària: Banc Itaú Uruguai S.A. Swift Code: ITAUUYMM Account: 6550245101. Final Beneficiary: Fundació Moviment Mundial pels Boscos Tropicals, Account Number 602 0517.


Salutacions cordials, Teresa Perez