diumenge, 19 d’octubre del 2008

Protecquè contra l'excursionisme.2

Ternelles.
Un entremès ben entremaliat.4

La plataforma pro camins demana la dimissió de Miquel Ferrà per impedir el pas a Ternelles

Desprès d'escoltar les explicacions fetes per el Director General de Biodiversitat, realitzades a mitjans escrits i a l'emissora de Radio ONA Mallorca, per primera vegada, i sense que això sigui un fet positiu, molt al contrari, demanam la dimisió d'un càrrec públic, esperam no haver de tornar-ho fer. Primer volem puntualitzar un parell de fets.

- El director general de Biodiversitat, Sr, Miquel Ferrà, va enviar una carta divendres dia 10 d'Octubre a la Plataforma amb registre de sortida de 9 d'Octubre de 2008, advertint que algunes zones per on havia de transitar l'excursió prevista, requerien disposar de alguna autorització, dient a dita carta que s'havia assabentat de l'excursió, doncs algú l'havia informat de que la teníem anunciada al Bloc Camins públics i oberts .

- Dimecres, al programa de ONA mallorca de les 11 del matí, el director general de Biodiversitat s'ha contradit, quan ha dit que la propietat de la finca de Ternelles havia sol·licitat fa varies setmanes que protegís la finca d'aquesta excursió massiva, que s'estava organitzant i de la que anàvem fent publicitat amb cartells a Pollença, quan a la carta de dia 9 d'Octubre ens ho comunica actuant d'ofici, com si fos la primera notícia que en tingues. Fet al que ell diu que no va accedir, doncs té molt clar que no es competència seva (els fets no demostren el mateix).

- El Sr. director general ha exposat que no va donar temps per contestar a la nostre petició, nosaltres rebérem la carta dia 10-10-2008 a les 11 del mati, i enviarem resposta a les 13:32 de el mateix dia per fax, i no obtinguérem resposta fins diumenge 12 -10-2008 a la mateixa barrera de la finca de Ternelles, lloc que, per cert, es troba fora de les zones d'exclusió.

- Desprès de la resposta del Sr. Director General de Biodiversistat, constatant que no va accedir
al nostre compromís de no accedir a la zona del Castell del Rei, i aturar l'excursió quilometres abans de arribar als punts d'us limitat (fet que es pot comprovar a la fotografia adjunta Protecquè.1 els guardes estaven a l'altre banda de la barrera, amb un pany tancat i ens comunicaren que tenien ordres de que no passéssim.

Aleshores consideram que el director general de Biodiversitat va tenir una actuació incorrecta, ja què:

- Va coaccionar més de 500 excursionistes pacífics per tal de dissuadir-los de la seva intenció de realitzar la pràctica de l'excursionisme per un camí públic.

- Va actuar amb un zel extremat, que no va manifestar quan es realitzaren obres sense llicència a la finca de Ternelles, en zona ANEI.

- Que vistes les seves declaracions, no es creïble que no pogués accedir a contestar la plataforma Pro Camins Públics en el període compres entre dia 10-10-2008 i dia 12-10-2008 a les 10 del matí, hora d'inici de l'excursió.

- Que no podem acceptar que un càrrec que ha de defensar el patrimoni públic i al conjunt dels ciutadans, actuï d'aquesta manera.

- Des de la Plataforma sempre hem mostrat la nostra col·laboració en la defensa del patrimoni públic, la defensa dels valors mediambientals i etnològics, i el nostre respecte per les institucions, però en aquest cas ens hem vist trepitjats.

PER TOT AIXÒ DEMANAM:

- La dimissió immediata del Sr. Miquel Ferrà Jaume, director general de Biodiversitat.

- En cas de no tenir la dignitat per així fer-ho, demanem el seu cessament per part del conseller de Medi Ambient del Govern Balear.

- En cas de què el conseller de Medi Ambient no demostri estar al costat dels més de 500 excursionistes presents a la marxa, demanem el cessament del conseller de Medi Ambient i del director general de Biodiversitat per part del President del Govern Balear.

PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS

El batle de Pollença diu que fa 17 anys que fa comptes obrir el camí, però que encara no li ha anat bé, però que tot d'una que pugui, l'obrirà: Diario de Mallorca. 18.10.2008
·

1 comentari:

Anònim ha dit...

Pere J. Garcia Munar. Pollença.

Carta al batle de Pollença

Estimat senyor batle de Pollença, amic Joan Cerdà, adalid de la lluita pels camins públics tancats, lluitador incansable per l´obertura del camí de Ternelles, assot d´usurpadors de camins. Tú que tant fèrmament defenses, has defensat i defensaràs l´obertura dels camins. Tú que no necessites empentes de ningú per fer complir la llei. Que no ho fas perquè ningú te digui res, ni per la pressió de tot un poble. Que en la teva ferma decisió no hi ha influències de cap partit ni cap associació. Tú, rectesa impoluta. Obridor de camins. Cid. Croad a Terra Santa. Tú. On eres el dia de la manifestació on més de 500 persones reivindicaren el pas pel camí públic de Ternelles?