divendres, 31 d’octubre del 2008

Harna Kachar: boscos, dones i violència



Benvolgudes amigues i amics


Organitzacions a la Índia s’han comunicat amb nosaltres per a sol·licitar el nostre suport a un grup de dones que foren brutalment atacades per la policia per defensar els seus drets.


El 24 de setembre, dones tribals i dalit de l’aldea d’Harna Kachar a la província de Uttar Pradesh, foren víctimes d’una sèrie d’atrocitats comeses per la policia i el Departament Forestal mentre defensaven els seus drets. Un grup de més de 300 persones integrants de la Policia, del Departament Forestal, Duanes i els sectors dominants de l’aldea participaren a l’atac, en el qual resultaren ferides més de 20 dones.


La lluita per el bosc no ha cessat des de fa anys a aquesta zona, on la població tribal i dalit i altres sectors pobres, liderats per les dones, estan defensant els seus drets i exigint la devolució de la terra que el Departament Forestal els va llevar il·legalment després de la independència. La lluita s’ha intensificat més després de l’aprovació de la Llei de Drets sobre els Boscos de 2006.


Informació addicional sobre aquests tristos incidents està disponible en un article del Butlletí 135 del WRM a la següent direcció:


http://www.wrm.org.uy/boletin/135/India.html


A continuació adjuntam una carta model a ser enviada. Adjuntam la versió en anglès perquè envieu aquesta darrera.


Se sol·licita especialment el suport d’organitzacions treballant en temes d’aquest gènere.

Per a qui no puguin enviar la carta per fax, el WRM adjuntarà les adhesions fins el 4 de novembre i les enviarà per fax a les autoritats més avall indicades.


Però sol·licitam que per favor facin arribar el seu suport enviant la carta per correu electrònic a les direccions indicades a la carta.


Moltes gràcies des d’ara mateix.

L’equip del WRM



CARTA MODEL (més avall la traducció a l’anglès)


Governador

Mr. T.V Rajeshwar

Raj Bhavan

Lucknow

Uttar Pradesh, India


correu electrònic: hgovup@up.nic.in

cc: son@up.nic.in

spsbr@up.nic.in

ram69kumar@rediffmail.com

cmup@up.nic.in


Benvolgut senyor TV Rajeshwar,


Hem estat contactats per organitzacions locals de la seva zona. Mitjançant aquesta carta volem expressar la nostra profunda preocupació en relació a la brutal agressió comesa per la Policia i oficials del Departament Forestal a les dones tribals i dalit de l’aldea d’Harna Kachar, districte de Sonbhadra de Uttar Pradesh.


Li sol·licitam que urgentment consideri les següents demandes:


1.- Ha de realitzar-se una investigació judicial d’alt nivell, com va assegurar el Magistrat del Districte, Sr. Ajay Shukla.

2.- Tots els funcionaris que participaren en l’incident han de ser sancionats i suspesos.

3.- Els aldeans que instigaren la violència entre castes han de ser arrestats i jutjats en base a la Llei de Castes i Tribus Registrades, per violació de drets humans i violència contra les dones.

4.- Ha d’aplicar-se la Llei de drets dels boscos de 2006 respectant el seu esperit.

5.- Ha d’organitzar-se un diàleg d’alt nivell per a resoldre el problema de les terres en disputa a la regió de Kaimur.


Restam a l’espera de la seva resposta.

Cordialment



(VERSIÓ EN ANGLÈS PER A ENVIAR)


Governor

Mr. T.V Rajeshwar

Raj Bhavan

Lucknow

Uttar Pradesh, India


Email: hgovup@up.nic.in

cc: son@up.nic.in

spsbr@up.nic.in

ram69kumar@rediffmail.com

cmup@up.nic.in


Dear Mr T.V Rajeshwar,


We have been contacted by local organizations in your area. By means of this letter we would like to express our deep concern about the brutal aggression committed by the Police and Forest Department officials to the local tribal and dalit women of village Harna Kachar, Sonbhadra district of Uttar Pradesh.


We urgently request the Governor to address the following demands:


1. A high level judicial enquiry should be set up on this matter, in line with assurances made by District Magistrate Mr. Ajay Shukla.

2. All the officials in this incident should be punished and suspended.

3. The villagers who instigated this caste violence should also be arrested and cases of Scheduled Cast and Scheduled Tribe Act, human rights violation, women violence should be implicated.

4. The forest rights act 2006 act should be implemented in the right spirit.

5. A high level dialogue should take place to resolve the matter of land dispute in Kaimur region.


We look forward to your answer.

Sincerely,