diumenge, 6 de juliol del 2008

Abraçant els Arbres Singulars




Árboles, leyendas vivas

Árboles, leyendas vivas és una guia per a viatgers dedicada a els arbres més singulars (sobresalientes) d’Espanya. Recull cent de les mostres més significatives del país, amb fotografies, dades pràctiques i itineraris. É fruit del projecte homònim, dedicat a localitzar i protegir aquests arbres, que des de 2002 ha enregistrat gairebé quatre mil, de més de cent espècies autòctones. Els seus autors són Susana Domínguez, enginyera forestal, i Ezequiel Martínez, fotògraf i naturalista. Contacte: Sdl, tel. 91 510 22 46, sdl@sdlmedioambiente.com.

Traducció de la notícia apareguda a la revista Quercus, quadern núm. 269, juliol 2008.
http://www.quercus.es/


Per a més informació, visitau:
http://www.leyendasvivas.com/
Projecte de catalogació, conservació i divulgació dels arbres més singulars de la Península Ibèrica. Projecte concebut i desenvolupat per: Bosques sin fronteras.


Una altra notícia interessant:

Guía para identificar las diferentes especies de sauces
Els naturalistes Mario Barcenilla i Federico González firmen una guia per identificar les diferents espècies de salzes (gènere Salix). Encara que tracta de les comunitats ripàries del riu Carrión, que transcorre integrament per la província de Palencia, és útil per altres zones. Contacte: Ecologistas en Acción de Palencia, palencia@ecologistasenaccion.org.