diumenge, 20 d’abril del 2008

El pebrer bord està trist

No era això, companys

·
Ens van dir que havien tallat les branques que inclinaven el pebrer bord de l’Institut Italià de Cultura al Passatge Méndez Vigo 5 de Barcelona. Hi em anat per tal de veure que hi han fet i com ho han deixat.
·
·
El que li han fet és un nyap descomunal. El fals pebrer està trist. És possible que els de l’Institut Italià no sapiguessin què li farien al pebrer bord i segurament que no es devien assessorar adequadament. Els que van fer aquesta feina, al no donar cap recolzament a l'arbre van optar per destruir l'enforcadura que dóna forma a la capçada. L'amputació ha estat del quinze, com de tirapedres d'un sol pal... clar que l'han descarregat de pes però això es com si et tallen la cigala per caminar més ràpid, de la depressió que agafaràs no faràs ni un pas.
·
·
Arboricultura moderna : sense ètica ni estètica. Per tal d'eliminar un perill no calia tanta destrossa. El port de l'arbre ha quedat desgraciat per sempre més. Una reducció de la capçada i un recolzament de l'arbre hauria estat més encertat paisatgísticament i més adient per a la salut de l'arbre i la seguretat de la gent ...
·
·
Companys, no és això

No era això, companys, no era això
pel que varen morir tantes flors,
pel que vàrem plorar tants anhels.
Potser cal ser valents altre cop
i dir no, amics meus, no és això.

No és això, companys, no és això,
ni paraules de pau amb garrots,
ni el comerç que es fa amb els nostres drets,
drets que són, que no fan ni desfan
nous barrots sota forma de lleis.

No és això, companys, no és això;
ens diran que ara cal esperar.
I esperem, ben segur que esperem.
És l’espera dels que no ens aturarem
fins que no calgui dir: no és això.

Lluís Llach
·
Companys, no és això : Lluís Llach
 
·

2 comentaris:

zel ha dit...

Cony, amb perdó, d'això se'n diu arramblar amb tot el que es pot, quina bestiesa, pobre pebrer...

Anònim ha dit...

El primer arboricida de la nostra ciutat, Barcelona, es l'Ajuntament. El primer destructor de l'arquitectura que fou la nostra historia es l'Ajuntament. I l'Ajuntament diu que es d'esquerres i ecologista. Jajajajajajaja!!!