dilluns, 21 d’abril del 2008

75 anys de l'Escola de Jardineria

L'Escola de Jardineria Rubió i Tudurí de Barcelona fa 75 anys

L'araucària emblemàtica de l'Escola de Jardineria Rubió i Tudurí de Barcelona

Aquest any 2008 és el 75è aniversari de l'Escola de Jardineria Rubió i Tudurí de Barcelona, aquesta escola va ser fundada l'any 1933 per l'arquitecte-paisatgista Nicolau M. Rubió i Tudurí amb el nom d'Escola Municipal d'aprenents jardiners, amb l’objectiu de formar tècnicament el personal del Servei Municipal de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Barcelona. L'Escola de Jardineria Rubió i Tudurí va ser la primera escola de jardineria de Catalunya i d'Espanya i, actualment, és l'únic centre a la ciutat de Barcelona que imparteix ensenyaments homologats en l'especialitat de jardineria i de gestió de recursos naturals i paisatgístics. Aquest és el programa d’actes que anuncia l’Escola per a celebrar aquest aniversari.

Actes d’inici del 75è aniversari de l'Escola Municipal de Jardineria Rubió i Tudurí

Dimecres, 23 d’abril, a dos quarts d’11 del matí

I. Actes realitzats a CaixaForum
Hora: 10.30 h
Lloc: Edifici CaixaForum, Av. Marquès de Comillas, 6-8 de Barcelona (al costat de l'Escola).
• Parlament d'inici dels actes del 75è aniversari de l'Escola de Jardineria Rubió i Tudurí, a càrrec de l'equip directiu de l'Escola.
• Taula rodona: “Jardins i jardiners: art, ciència i ofici”, a càrrec d’Albert Marjanedas, enginyer tècnic agrícola; Lluís Abad, mestre jardiner i tècnic de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona; Joan Bordas, mestre jardiner i Dina Alsawi, presidenta de l'APEVC.
Modera: Jordi Cartañá, professor de l'Escola de Jardineria.
• Lliurament de premis del concurs fotogràfic i literari.

II. Actes a l'Escola de Jardineria Rubió i Tudurí
Hora: 13 h
Lloc: entorn enjardinat i equipament de l'Escola.
• Plantada d'un arbre i col·locació de la placa commemorativa.
• Refrigeri ofert als assistents.

IES M Rubió i Tudurí
Av. Marquès de Comillas,16 - 08038 Barcelona - Sants-Montjuïc
Tel: 93 424 37 07 - a8041933@xtec.cat - www.bcn.cat/rubioituduri
·
·

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ja, ja, ja ! Es tracta del 75 aniversari de l’escola de jardineria més petita del món !
La Ventafocs del l’ensenyament de Barcelona, amb una biblioteca minúscula i unes aules que mai reberien una cèdula d’habitabilitat.
Potser per això han demanat aixopluc al CaixaForum per fer els actes de l’aniversari. Una entitat que va exigir l’arboricidi més gran de tot Montjuïc només per lluir la seva façana neta de plàtans. No patiu que ara plantarem un arbre i mirarem cap un altre
costat !
La taula rodona té un tema políticament tan correcte com aquells que se l’agafen amb paper de fumar per pixar : “ Jardins i jardiners...”
Sobretot no es parlés pas dels reptes els quals ha de fer front la jardineria actual i els seus professionals sotmesos a l’imperi del totxo i a intrusismes de tota mena. Muts i a la gàbia !
No es parlés pas tampoc d’aprofitar per escola l’edifici de l’antic institut botànic - que ja porta deu anys tancat i degradant-se davant dels mateixos morros dels sostenibilistes municipals.
Els mateixos que tenen tancat el Costa i Llobera i que van privatitzar mig Miramar tot desvirtuant l’obra d’en Forestier...
De fet què es pot esperar d’un ajuntament que encara manté el nom d’un esclavista al carrer de l’escola...