diumenge, 30 de desembre del 2007

Agafes una pala i ... és tan bo de fer "netejar" un pinar

Talen «per error» un pinar de 650 metres ubicat a Son Serra de Marina

L'excavadora volia netejar el solar d'un constructor, però s'equivocà


E.BALLESTERO. Sta.Margalida.

Una veïna de Son Serra de Marina ha denunciat davant de la Guàrdia Civil la tala, sense el seu consentiment, de 50 pins a dos solars urbans de la seva propietat, situats a la cantonada dels carrers Olivera i Doctor Fleming. Tot sembla indicar que un constructor que volia urbanitzar un altre solar de la zona hi envià un operari amb una excavadora per netejar els seus terrenys i l'excavadora «per error» va acabar arrasant bona part del solar de la denunciant.

El batle de Santa Margalida, Martí Torres, i el regidor d'Obres, Bernat Amengual, van confirmar que «un senyor va demanar permís per tancar els seus solars i sembla que va aprofitar per fer una neteja general i, per error, va netejar uns terrenys que no eren seus». Bernat Amengual va confirmar que les obres s'han realitzat sense llicència municipal, per la qual cosa es tramitarà el corresponent expedient d'infracció.

El constructor tramita ara una llicència d'obra per talar legalment els pins, aquesta vegada del solar de la seva propietat, encara que la llicència espera els informes tècnics municipals.

Una vegada obtingui els permisos podrà talar els arbres, ja que el pinar no està protegit perquè es tracta de sol urbà.

Mentrestant, la veïna que ha perdut el seu pinar lamenta el dany, no només econòmic sinó també moral, per la qual cosa la denúncia presentada continuarà la seva tramitació al jutjat que serà qui fixi la quantia de les indemnitzacions.

Els solars tenen un valor cadastral que supera els 50.000 euros i els cinquanta pins talats tenen un valor aproximat de 300 euros cada un.

Diari de Balears