dimecres, 14 de novembre del 2007

‘NOW’ i els arbres

Per la protecció i la defensa dels arbres

En les properes ‘Trobades en el present continu, NOW’ que es celebraran a Barcelona del 29 de novembre a l’1 de desembre de 2007, hi ha alguns punts que ens interessen força i que poden servir per parlar i donar impuls a la defensa dels arbres, tant dels arbres urbans dels pobles i ciutats com els arbres del bosc i el camp i per parlar també de les noves maneres de l’activisme per la defensa dels arbres.
Creiem que pot ésser interessant participar-hi, ‘Amics arbres · Arbres amics’ s’hi posarà en contacte per fer-ho i per veure si es poden trobar maneres per obrir debat i divulgar la necessitat de la protecció i la defensa dels arbres.

Del 29 de novembre a l’1 de desembre de 2007
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)

Jonah Brucker-Cohen. Honor Harger. Armin Medosch. William J. Mitchell. Richard Sennett. Steve Lambert. Pierre Humeau. Herbert Girardet. Alex Steffen. Joan Rieradevall i la col·laboració especial de Vandana Shiva
a
NOW. Trobades en el present continu

NOW és un procés d’investigació, creació i difusió de les transformacions científiques, tecnològiques, artístiques, socials i espirituals que tenen lloc al principi del segle XXI. NOW no respon a un format específic, tot i que es pugui manifestar en diferents gèneres i formats. Ha estat concebut com una plataforma de treball amb diversos objectius en els àmbits temàtics següents: CIÈNCIA OBERTA, CIBERESFERA, FACTOR ECO, ART ARA, PARTÍCULA PSI, NOU ACTIVISME I CULTURA EMERGENT.
En aquesta quarta edició s’exploren tres dimensions de la nova condició urbana: la conquesta de l’espai radioelèctric, la recuperació de l’espai públic i la ciutat com a desafiament ecològic. Els canvis que s’acosten en la gestió de la societat digital, la resistència davant d’una ciutat despolititzada, i el repte d’una urbanitat sostenible conformen tres processos interconnectats que requereixen el coneixement, la creativitat i el compromís d’un nombre creixent de ciutadans.
ACTIVITATS PROGRAMADES
(Entrada lliure)
·

La conquesta invisible:
una història social i cultural de l’espai hertzià.

Jonah Brucker-Cohen, Honor Harger,
Armin Medosch i William J. Mitchell

Coordinat i moderat per José Luis de Vicente

Dijous 29 de novembre a les 19 h, Hall

dialoguen Jonah Brucker-Cohen, artista digital conegut pels seus projectes que subverteixen les arquitectures de xarxes de comunicacions; Honor Harger, membre del col·lectiu Radioqualia i experta en les lectures culturals sobre l’espectre; Armin Medosh, crític i activista per l’espectre obert, i William J. Mitchell, catedràtic d’arquitectura del MIT i un dels més reconeguts experts en les connexions entre espai urbà i espai digital.
Recuperant la ciutat:
art al carrer, dissidència gràfica i contrapublicitat.

Richard Sennett, Steve Lambert i Pierre Humeau
Coordinat i moderat per Observatori RiSc

Divendres 30 de novembre a les 19 h, Hall

Richard Sennett és sociòleg i autor d’El declive del hombre público, Vida urbana e identidad personal i La corrosión del carácter, entre d’altres. Steve Lambert és coordinador de l’Anti-Advertising Agency a Nova York. Pierre Humeau és membre de Résistance à l'Agréssion Publicitaire (París). L’Observatori de Resistències i Subcultures (RiSc), coordinat por Gemma Galdón i Israel Rodríguez, promou i fa d’altaveu de dissidències urbanes.
Neuròtica:
Hàbitat. L'hàbitat contemporani davant del caos climàtic.

Herbert Girardet , Alex Steffen, Joan Rieradevall
i la col·laboració especial de Vandana Shiva

Coordinat per Capsula

Dissabte 1 de desembre a les 19.30 h, Hall

Es preveu que l'any 2008, per primera vegada en la història de la humanitat, la major part de la població mundial habitarà en nuclis urbans. En la segona fase del projecte Neuròtica , l'objectiu és examinar el metabolisme dels hàbits urbans i les possibilitats que la innovació ecològica ofereix a l'hora de millorar la qualitat de vida a les megalòpolis i a les zones rurals que les circumden. El desafiament consisteix a trobar solucions per evitar que el camp esdevingui un hort controlat i destinat a la producció de béns alimentaris i energètics per a les ciutats, així com rebaixar la tendència hiperconsumista.
El desenvolupament tecnocientífic és la solució ambiental o el causant de la insostenibilitat? Quina és la percepció de la societat davant els avenços del caos climàtic?
Alex Steffen, promotor de la innovació ecològica i cofundador de worldchanging.com, dialoga amb Herbert Girardet, ecologista urbà i cultural i president de la Schumacher Society al Regne Unit, i Joan Rieradevall, investigador a l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona. La projecció d'una entrevista inèdita a Vandana Shiva, doctora en física i activista mediambiental, inicia la sessió.
DOCUMENTALS
(Entrada lliure)
·
Reclaim Power
2006, 62’, vose


Dijous 29 de novembre a les 17.30 h, Auditori

El Campament per l’Acció Climàtica es va situar al peu de Drax, la contaminant central tèrmica de Yorkshire. A través de noves propostes d’un model de vida sostenible, van aconseguir la reducció de les seves emissions de gasos contaminants.
·
Invisible
2006, 63’, vosc


Divendres 30 de novembre a les 17.30 h, Auditori

A causa de la contaminació creixent del Pol Nord, les mares inuit transmeten als seus fills residus químics consumint els seus aliments tradicionals. Si no mengen aquests aliments ni alleten els seus fills, perdran el seu llegat cultural.
·
The Corporation
2004, 145', vose


Dissabte 1 de desembre a les 17h, Auditori

Documental en què es presenten les grans multinacionals com si fossin organismes malalts. A través de més de quaranta entrevistes, s’explora el funcionament real de la indústria farmacèutica i els grans grups mediàtics.
·
NOW t’invita a formular les teves pròpies idees, incorpora una selecció bibliogràfica sobre les temàtiques NOW, una síntesi audiovisual de les crisis i desafiaments que defineixen la cultura planetària del segle xxi, i també, una exposició interactiva d’art radiofònic i sons de l’espectre electromagnètic.
·
Dijous 29 de novembre de 2007, obert de 17h a 22h
Divendres 30 de novembre i dissabte 1 de desembre de 2007, obert d’11h a 22h.
En el marc de Barcelona Ciència 2007
Amb la col·laboració d’ICatFm
En el marc del projecte Anella Cultural, participen a NOW l'Institut Municipal d'Acció Cultural, Lleida; el Museu de Granollers; el Teatre Principal, Olot, i el Centre d'Art Cal Massó, Reus
·
Més informació: http://www.cccb.org/now/cat/
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Montalegre, 5 · 08001 Barcelona
Tel. 34 93 306 41 00 · Fax. 34 93 306 41 01
www.cccb.org
·
Entrada lliure a totes les activitats
L’organització de ‘Now’ demana que es faci arribar aquesta informació a tothom que pugui estar interessat en aquest projecte.

1 comentari:

Des del Raval d'Elx ha dit...

Interessants conferències. Llastima que m'agafe tan lluny.