dissabte, 24 de novembre del 2007

Dignitat


Més de mil persones es manifesten a Palma contra So n'Espases

'Antich traidor', el lema més corejat

Més de mil persones, segons l'organització, s'han manifestat aquest vespre a Palma contra les obres el nou hospital de So n'Espases. La marxa l'han convocada vint-i-quatre organitzacions socials de les Illes, entre les quals la plataforma Salvem la Real. Segons ha dit a VilaWeb Aina Calafat, portaveu de l'organització, el lema més corejat pels manifestants ha estat 'Antich, traïdor', en referència a la decisió del govern de continuar les obres començades pel PP, que consideren un frau electoral.



La marxa, molt animada, no és l'última que pensen fer les entitats, ha dit Calafat, sinó que en vindran moltes més. 'Això només és el començament', ha dit la portaveu, que ha lamentat que el GOB no s'hi hagués adherit perquè 'té un gran poder de convocatòria', tot i que ha respectat la decisió del grup.

Per a la portaveu de Salvem la Real, el govern ha perdut la dignitat amb la decisió de So n'Espases, i ha qualificat de cortina de fum les mesures cautelars aprovades tot just ahir per protegir el territori.



Sense el GOB

Aquesta vegada els ecologistes del GOB han decidit de mantenir-se al marge de la manifestació perquè consideren que la via de les mobilitzacions s'ha esgotat. El seu representant, Miquel Àngel March, ha dit a VilaWeb que no compartien l'estratègia dels convocants: 'Les últimes manifestacions que hem fet no han tingut gaire suport i temem que una mobilització fracassada pugui ser un pas enrere', ha dit. Segons March, l'oposició a So n'Espases s'ha de fer a través d'altres vies, com per exemple la judicial. En aquest sentit, ha recordat que ja s'han presentat recursos contra l'aprovació del pla general de Palma.

Tot i no adherir-se a la protesta com a entitat, March ha garantit que membres del GOB hi anirien a títol particular.



En quant als partits, el Bloc per Mallorca, que sempre s'ha oposat a la continuïtat de les obres de So n'Espases, tampoc participarà en la manifestació. Fonts del Bloc han explicat que no la trobaven convenient perquè 'ara la decisió ja està presa'. El govern va aprovar la continuïtat de les obres del nou hospital a principis d'octubre. Aleshores el secretari general del Bloc, Biel Barceló, va admetre que la credibilitat de l'executiu havia quedat tocada.

Una notícia de vilaweb