dissabte, 3 de novembre del 2007

BP - UC Berkeley: un contracte antinatura

La Universitat de Berkeley i BP signen un contracte milionari


Una campanya d’estudiants de UC Berkeley s’ha organitzat per oposar-se a aquest contracte. Ells insisteixen en que UC Berkeley ha de comprometre’s a realitzar les investigacions de manera responsable en interès de la justícia social i la sostenibilitat i no promovent la injustícia social i la desigualtat.

La campanya Stop BP Berkley demana ajuda per a difondre la seva petició internacional en contra de l’acord proposat entre UC Berkeley i BP.

Es tracta d’un acord de 500 milions de dòlars per a un Institut de Biociències Energètiques per el desenvolupament d’etanol cel·lulòsic basat en la manipulació genètica. Aparentment aquest acord podria ser signat molt aviat.
Poden trobar el text de la petició i un formulari des de:

S’oposen al contracte BP-BErkeley per tres importants raons:
El procés s’ha portat a terme de manera poc democràtica, a les més altes esferes, sense que la comunitat d’UC Berkeley sabés que això estava passant i sense oportunitats d’expressar preocupacions o crítiques. Un projecte d’aquesta escala canviarà el curs de la investigació que es porta a terme al campus.
Les conseqüències socials i ambientals d’aquest tipus d’investigació promourà la desigualtat social i la degradació ambiental. L’agenda d’investigació ha de considerar les dimensions de justícia social i sostenibilitat ecològica cosa que actualment no s’està fent.

El control de la BP sobre l’agenda d’investigació: a la proposta BP-Berkeley, BP tendrà tant poder sobre la direcció de la investigació com la mateixa Berkeley i hi haurà fins a 50 empleats de BP treballant al campus, cosa que els permetrà participar en el desenvolupament i ensenyança de les classes i actuar com a mentors dels estudiants graduats. La investigació corporativa s’enfoca en qüestions que prometen patents i altres oportunitats de negocis i comet negligències a la investigació d’àrees de benefici públic.

Moltes gràcies i una salutació a tothom.

Guadalupe Rodriguez
http://www.salvalaselva.org/
guadalupe@regenwald.org
Ibarra, Ecuador
Tel.: +593 6 2600062
Cel.: 088024142

1 comentari:

Unknown ha dit...

és la història de sempre, la història dels qui només pensen en la universiat per fer negocis i autopromocionar-se a l'estrellat...

Així però, al final, les veurem tots les estreles!

BP ha de canviar!