dimarts, 11 de setembre del 2007

Salvem Ses Fontanelles i Salvem La Real!


Son Espases i Ses Fontanelles: No callarem

La Plataforma Salvem La Real i la Plataforma ses Fontanelles ens vàrem constituir, ara ja fa temps, amb dos objectius ben clars i definits, una per evitar la destrucció de son Espases i de tot el conjunt històric de la Real, i l’altra per evitar la destrucció de ses Fontanelles, la darrera zona humida de Palma. En cap moment ens vàrem constituir per aconseguir canviar el color polític d’aquesta comunitat autònoma. Volem deixar ben clar aquest darrer punt, no érem (ni som) plataformes polítiques, sinó plataformes ciutadanes finalistes i amb objectius clars i ben definits.

Aquests objectius, sembla que, a finals d’aquest mes de setembre, poden no complir-se. A finals d’aquest mes, el Govern ha de dir a on s’ubicarà el nou hospital de referència. Tothom parla d’indemnitzacions elevades a pagar, tant a Son Espases com a ses Fontanelles. No es parla de les indemnitzacions que la promotora de l’hospital de Son Espases hauria de pagar al poble de Mallorca, pel fet d’haver-se trobat restes prehistòriques i destruir-les (un autèntic delicte penat per la llei), ni del talaiot descobert mentre es feien les excavacions, ni del col•legi de metges que havia anunciat que era viable la reforma de Son Dureta. Que quedi clar, Salvem La Real, creu necessari fer un hospital, però no a una zona de tant alt valor paisatgístic i patrimonial i amb un alt risc d’inundacions (catalogació que ha desaparegut dels plànols actuals). L’hospital no és més que l’excusa perquè Palma, creixi fins a la UIB.

Mentrestant, a ses Fontanelles, l’Ajuntament té pendent de contestar recursos presentats per PIMECO i GOB i ha d’elaborar un informe per estudiar la viabilitat d’augmentar la protecció de la zona humida, protecció que no serà possible si no es suspèn cautelarment la llicència concedida pel PP, 72 hores després de les eleccions. És bastant probable que, dia 1 d’octubre, les màquines entrin a la darrera zona humida de Palma i comencin a obrir els vials del centre comercial “Aqua Magica”.

La plataforma ses Fontanelles vol agrair al conseller de Turisme, el Sr. Francesc Buils, haver-se reunit amb nosaltres i haver adquirit el compromís de preservar ses Fontanelles dins el seu plantejament de reforma de la Platja de Palma. Però encara no tenim data fixada per reunir-nos amb el conseller de Medi Ambient, ni amb la presidenta del Consell de Mallorca. Salvem la Real encara té pendent de reunir-se amb el conseller de Sanitat i el president del Govern, Sr. Francesc Antich.

Senyors governants: Acabau d’entrar i teniu decisions molt difícils a prendre. Vos direm el mateix que els vàrem dir als anteriors governants: Deixau-vos ajudar !! Salvem ses Fontanelles i Salvem la Real !!