divendres, 14 de setembre del 2007

Port Adrià, La Real, Ses Fontanelles, Can Tàpera.... segueix la lluita



Èxit de la manifestació en contra de So n'Espases

Salvem la Real retreu al PSIB que anés a les manifestacions quan estava a l’oposició, i en canvi ara hi estigui a favor · La plataforma alerta que hi ha risc d’inundació a la zona

La plataforma Salvem la Real ha aplegat centenars de persones, per demanar al govern balear que demostri responsabilitat i valentia política per renunciar a la construcció de l'hospital de referència de les Illes a So n'Espases i que opti per la reforma de Son Dureta. En la manifestació davant el Consolat de Mar de Palma, la plataforma ha reclamat la suspensió definitiva de les obres. També ha alertat del perill d’inundació de la zona.

Així mateix, Salvem la Real ha acusat el PSIB de fariseisme, perquè quan era a l’oposició anava a les manifestacions en contra de la ubicació de l’hospital a So n’Espases, i en canvi ara vol construir-lo precisament allà. La portaveu de Salvem la Real, Aina Calafat, també ha advertit que la zona on es vol col·locar el centre té risc d’inundació, i ha acusat l’Ajuntament de Palma d’eliminar els informes que demostren que hi passa un torrent.

Discrepàncies entre els partits de govern

La possibilitat de reprendre les obres ha causat problemes entre els partits del govern. El Bloc per Mallorca sempre s'ha oposat frontalment a construir el nou hospital a So n'Espases, perquè és una zona rural, situada molt a prop del monestir de la Real amb valors arqueològics. Per aquesta formació, l'alternativa més ferma és reformar l'actual centre de Son Dureta, per més que això endarrerís un temps la inauguració.

Ara, el PSIB i el mateix Antich han subratllat recentment que la reforma de l'hospital de Son Dureta retardaria massa l'entrada en funcionament del centre. Segons els càlculs dels socialistes, la construcció a So n'Espases estaria llesta d'aquí a tres anys, mentre que la reforma de Son Dureta no acabaria fins d'aquí a set anys. L'altre soci de govern, Unió Mallorquina, han insinuat que la millor opció era reprendre So n'Espases.

Notícia de vilaweb