divendres, 22 de juny del 2007

Una trobada d’amics dels arbres

I Trobada Internacional Amics dels Arbres

Demà dissabte 23 de juny és celebra a Barcelona, al Palau de Congressos de Catalunya, la I Trobada Internacional Amics dels Arbres, convocada per la empresa 'Maderas Nobles de la Sierra de Segura S.A.' i la seva 'Fundación Más Árboles'. Segons els organitzadors l’objectiu d’aquesta trobada és reunir a personalitats de prestigi nacional i internacional per parlar d’una nova cultura de l’arbre i de la seva importància vital, econòmica i social, com a instrument per a contrarrestar les conseqüències de l’escalfament global degut a l’increment de l’efecte hivernacle originat per les activitats humanes.
Al Gore, Vandana Shiva, Cristina Narbona, Joaquín Araújo, Juantxo Uralde o Joaquín Nieto, són algunes de les personalitats que participaran a la trobada.
Els preus de l’entrada són de 650, 480 i 300 euros, segons la modalitat que s’escolleixi. Aquests elevats preus són deguts a que l’Al Gore cobra molts milers d’euros per venir a aquesta trobada i com és natural, això es repercuteix en les entrades.

Aquesta no és la nostra trobada
No sé si seran interessants o no les xerrades d’aquesta trobada, segurament que algunes ho seran força, però no crec que nosaltres hi puguem assistir, no podem assumir els elevats preus de les entrades. Cal dir que no entenem massa com una trobada que s’anomena dels amics dels arbres, fan venir personalitats de l’altra banda del mon que cobren una fortuna per venir. Aquí està ple de gent que hagués pogut participar-hi i explicar moltes coses sobre els arbres cobrant gairebé res o el just pel temps que s'hi hagués de dedicar. No sé si entra dintre la sostenibilitat que els pobres hàgim de pagar als rics per sentir a veure que diuen. En aquesta trobada també hi trobem a faltar molta gent d’aquí, de grups de defensa dels arbres, d’institucions i del mon acadèmic, els diversos professionals dels arbres i del sector forestal. Amb aquest nom, “I Trobada Internacional Amics dels Arbres”, creiem que tota aquesta gent hi hauria de ser. Enlluerna tot el que ve de fora i no se sap valorar gaire bé el que hi ha aquí. Mirava de cercar alguna cosa que em fes veure tot això d’un altre manera, però de fet crec que aquesta no és la nostra trobada.
·

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb el teu comentari respecte a la Trobada "Amics dels Arbres". Realment feia falta portar aquest senyor com a cap de cartell, que a més es forra amb les conferències.No se qui ha organitzat aquesta trobada... com si aqui no hi haguessin Arboristas i professionals de valor.Aquest senyor Al Gore ,s'ha embrutat mai treballant amb arbres? crec que no.

Anònim ha dit...

Sorprenent per als amics dels arbres en general.
Però un èxit, d'antuvi, per al departament de màrqueting i imatge corporativa de Maderas Nobles de la Sierra de Segura,S.A. i la seva fundació. Altra cosa pot ser, malgrat això, el valor que per als arbres es pugui aportar en aquesta jornada.
Per descomptat que s'hagués pogut fer d'una altra manera, però no ho tinc tant clar si qui organitza i hi arrisca diners és una empresa.
Jo també comparteixo el que s'ha dit que d'altres persones, sense aquests "tickets" tant exagerats haguéssin pogut fer tant bé o millor, la feina.
Sobretot referint-nos al senyor Al Gore, propagador d'unes teories sobre el canvi climàtic discutibles i discutides.

Guillem Nicolàs i Larruy ha dit...

Això em recorda aquell acudit que sonava fan anys:

-Hermanitas de los pobres?
-No, amiguitas de los ricos!!

Anònim ha dit...

Aquest esdeveniment només és una operació de marqueting d’una empresa forestal per anunciar que vol plantar més arbres. L’Al Gore ha vingut per què li han pagat uns bons honoraris i els polítics d’aquí i alguns dirigents d’organitzacions s’han prestat al joc per sortir a la foto amb ell, cal aprofitar les bones ocasions.

Anònim ha dit...

Avui divendres 29 veig de forma accidental a la TV 5 el Caiga Quien Caiga una crònica de la trobada del Amigos de los Arboles amb el Gore i companyia. Sortia la ministra Narbona i la conya de l’incompliment de Kioto. També el tema de l’abraçada als arbres amb la Vandana Shiva, i l’entrevistador fent-ne broma eròtica. I un cotxe elèctric endollat a la corrent...
Em pregunto com és que, si van tant d’espabilats, siguin tan inutils com per a tractar el tema dels arbres d’aquesta forma. Ara bé, algú sap els resultats d’aquesta trobada ?
Què en diuen els polítics i gurús locals ?
El Món sap que BCN és una ciutat que no respecta els seus arbres ? Morts, secs i malalts allà estan esperant que canvii la política municipal...

Anònim ha dit...

Hola, soc un dels membres de l'organització del event i treballo a Maderas Nobles. La veritat es que estic d'acord amb coses que dieu, com que es podia haber fet d'un altre manera, el preu de les entrades, el que cobra Al Gore, etc.
De totes maneres vull aportar la meva visió particular e informar-vos.Molta gent va venir convidada com ara clients i amics i van ser el patrocinadors, col.laboradors i petites empreses els que han financiat principalment la Trobada. Al Gore es un personatje mediàtic i encara que cobri el que per nosaltres pot semblar molt, molts patrocinadors i mitjans de comunicació no hi haguesin estat o recolçat la Trobada a través d'articles i programes. Molta gent va darrera d'aquest personatge (empreses de molt de nom a Espanya) i la veritat que hagi accedit a venir per l'oferiment de una empresa com la nostra diu molt de aquest home.
Per un altre banda un event com aquest per nosaltres era algo molt gros i la veritat tot el personal em possat molt d'esforç i carinyo, però hi han coses que podrían haber-se fet millor i en això estem.
Teniu que saber que tot això s'ha montat en poc mes de 3 mesos i clar sempre queden coses per a fer o millorar.
De totes maneres estem molt satisfets del resultat i de com es va desenvolupar tot, la qualitat dels conferenciants, ponents i les taules rodones. Si voleu, podeu veure més informació a la web www.masarboles.es i la conferencia complerta de Vandana Shiva a www.youtube.com/petzdelux . Esta en anglés, però per poc que sabeu val la pena escoltar el que diu aquesta dona.
L'any vinent tenim previst organitzar a Valencia un Congrés relacionat amb els arbres i espero que al comptar amb mes temps, podem organitzar-ho diferent i comptar amb molta mes gent que tingui algo a dir sobre els arbres i com no amb la vostra participació, doncs estic segur que teniu molt a aportar.
Si teniu cap pregunta o consulta que pogui contestar, no deixeiu de fer-la.
Adeu companys.