dimecres, 20 de juny del 2007

Intag demana ajuda


Intag, resistència a la mineria

La companyia minera Ascendant Copper està intentant causar una impressió falsa quan a la seva relació amb les comunitats a l’àrea d’Intag, en el nord-est d’Equador. L’empresa Ascendant Copper sosté que l’oposició prové tan sols d’una organització ambiental. Molt al contrari, totes les juntes parroquials de la zona d’Intag s’oposa al projecte miner de Junín, així com el Municipi i el Govern Provincial.

La posició de Defensa i Conservació Ecològica d’Intag –DECOIN- és clara: s’oposen al projecte miner de Junín per raons legals, mediambientals, polítiques i socials. També el Consell de Desenvolupament Comunitari continua expressant la seva oposició a la presència d’Ascendant a l’àrea de Junín, i ha declarat que no descansarà fins que Ascendant abandoni definitivament la zona, i continuarà restringint l’accés a les concessions reclamades per la companyia. El desembre 06, l’empresa Falericorp, subcontractada per Ascendant Copper, fou denunciada per la Comissió Ecumènica de Drets Humans (CEDHU) prestigiosa organització equatoriana, per organitzar als seus treballadors com una força paramilitar. Aquests individus armats utilitzaren gasos lacrimògens i dispararen armes de foc sobre la població local, en el seu intent per accedir a les propietats que reclamen.

El vídeo de la violència es pot baixar a: http://www.intagsolidarity.org/ Tots aquests fets no feren sinó incrementar l’oposició local, regional i nacional al projecte miner. Per a més informació, sobre els problemes que afecten al projecte miner Junín d’Ascendant Copper Corporation, i per a conèixer altres dades de la construcció falsa dels fets per part d’aquesta companyia minera visita: Mining Watch Canada · Ascendant Alert

En ometre el que creiem que són punts essencials d’informació, Ascendant Copper està enganyant als potencials inversors a que inverteixen els seus doblers en forma incerta en un projecte ple de problemes. Per favor escrigui una carta a les autoritats reguladores de British Columbia, Alberta i Ontario, per a prevenir que Ascendant pugui vendre les seves accions a les borses canadenques. Gràcies.

Més informació: