divendres, 20 d’octubre del 2006

Arrasen el pinar de Sa Coma

Arrasada part del pinar de sa Coma
de Manacor per una gran tala
La Conselleria de Medi Ambient ha obert
un expedient sancionador a la propietat

Un atemptat mediambiental deixà ahir malmès l'emblemàtic pinar de sa Coma de Manacor. La tala indiscriminada d'un centenar de pins concentrats a una mateixa parcel·la de l'extensa zona forestal deixà arrasat un dels extrems de la finca, que ocupa una extensió de cinc hectàrees.
Després de conèixer els fets, l'Ajuntament de Manacor ordenà a la Policia Local que paralitzàs les tasques dels operaris d'una empresa serradora de Mallorca i precedí a informar-ne el Govern balear. Immediatament, els tècnics de la Conselleria de Medi Ambient es desplaçaren al lloc, aixecaren acte de la inspecció i després de comprovar que la tala havia estat indiscriminada s'incoa l'expedient sancionador contra la propietat, sa Coma de ca s'Hereu.
Des del Govern informaren que la propietat havia sol·licitat autorització per tallar un total de 317 pins de manera controlada, ja que així ho permet la normativa és pel seu aprofitament i per beneficiar el millor creixement dels arbres. De fet, un guarda forestal s'havia desplaçat a la zona per marcar els pins que s'havien de tallar i que segons explicà el tècnic estaven afectats pe Tomicus. Però la tala s'inicià sense cap tipus de control i sense tenir en compte si els pins estaven o no marcats.
A tot això cal afegir-hi que l'empresa encarregada de tallar els arbres avisà la Conselleria, com és preceptiu en aquests casos, fet que s'ha de comunicar tres dies abans de l'inici. Davant aquesta situació cap agent de Medi Ambient en va controlar la tala.
L'espai afectat per la tala ha quedat precintat, s'anul·là el permís i la zona queda sota vigilància d'un guarda forestal. De fet, ahir horabaixa un camió de l'empresa serradora acudí al lloc per retirar els troncs de pi, però se'ls prohibí la seva retirada.
A.B./J.M.S. Manacor.
Diari de Balears. 19.10.2006
· Foto color: Josep M Sastre, Ultima Hora ·
· Foto blanc i negre: M.B. Diario de Mallorca ·

· Noticia publicada al Diari de Balears del 19.10.2006
· Més informació: · Ultima Hora
· · Diario de Mallorca ·
*