divendres, 14 de juliol del 2006

Tala massiva de plàtans a Reus

Els veïns i el Gepec denuncien una tala massiva i innecessària
de plàtans a la plaça d'Almoster de Reus
S'està tallant massa arbrat urbà
per culpa de les obres a Reus
Ens han informat els veïns que ara estan tallant els plàtans de la Plaça d’Almoster de Reus. Des de l’ajuntament ens han dit que únicament se n’havien de tallar tres segons el projecte. Com sempre han donat l’excusa que els arbres estan malalts.
A Reus i per culpa de les obres ja fa temps que estan desapareixen exemplars d’arbrat urbà. Al Passeig Prim, a la Plaça de Catalunya, a l’avinguda Marià Fortuny i ara a la Plaça d’Almoster. Aquest fet demostra una planificació deficient que lògicament provoca inquietud i preocupació als veïns que veuen com els arbres desapareixen a conveniència de les obres. Preocupació que compartim.
Un toc d’atenció per la regidoria d’urbanisme, la de via pública i la de medi ambient de l’ajuntament de Reus. No es poden fer les coses d’aquesta manera.... ara plantem i ara tallem.... Sobretot ens preocupa la desaparició dels arbres d’una certa edat que ja formen part del paisatge urbà i del patrimoni natural de la ciutat. No ens val l’excusa que els arbres que es tallen estan malalts... perquè la majoria de vegades no ho estan. Tampoc és correcte tallar primer i replantar després amb arbres joves (que no deixen de tornar a estar amenaçats quan tenen una certa edat). Hi ha d’haver una coordinació interdepartamental de regidories que evitin aquest greu problema.
S’ha de tenir des de l’ajuntament una sensibilitat especial i molta cura en la execució de determinades obres de remodelació urbana. S’han de tenir en compte els arbres existents i cercar les alternatives possibles per a salvar el màxim nombre possible d’arbres. La majoria de vegades no és fa i es tira pel recurs fàcil de la tala. I sobretot quan es plantin arbres s’ha de fer amb una visió de futur cercant espècies que no provoquin problemes quan es facin grossos. La política de fer i desfer no es correcta ecològicament parlant.
· Gepec
*

1 comentari:

Anònim ha dit...

Moltes obres públiques només es fan per repartir diners molt interessadament i tallant arbres encara en poden repartir més.
No tenen vergonya.