dissabte, 1 de juliol del 2006

Parc si, asfalt no


Dues mil veus per un parc

La plataforma surt al carrer per exigir a Cort que «escolti, atengui i rectifiqui» a Jacint Verdaguer


JOAN C. PALOS. Palma.

Devers 2.000 persones sortiren ahir al carrer per dir «volem un parc a les vies». La manifestació promoguda pel Gob i la Plataforma pel parc de les Vies aconseguí el seu propòsit: mobilitzar el moviment veïnal de tot Palma per exigir a l'Ajuntament que «escolti, dialogui, atengui i rectifiqui» els seus plans d'urbanització del carrer Jacint Verdaguer una vegada acabada l'obra de soterrament.

Eren les vuit del vespre i la plaça d'Espanya ja era plena a vessar de gent vinguda de totes les barriades de Palma. Un quart d'hora més tard i animats pel sons rítmics dels «Tamborers per la pau», els manifestants es posaren en marxa i iniciaren el recorregut per Sant Miquel, Plaça Major i Colón fins arribar a la plaça de l'Ajuntament.

Membres de distintes entitats veïnals encapçalaven la mobilització, alhora que sostenien la pancarta que amb el lema «Sí al parc, Palma s'ho mereix» havia aconseguit congregar entre 1.000 i 1.500 persones, segons el càlcul policíac, 2.500 segons l'organització. «Parc sí, asfalt no» i «no, no, no, ciment no» foren les consignes més repetides pels manifestants.

Més de 50 entitats adherides a la manifestació pel parc de les Vies i tots els partits polítics de l'oposició municipal donaren suport a l'acte convocat pels veïns i l'organització ecologista. El degà de la facultat de Filosofia i Lletres de la UIB, Nicolau Dols, fou l'encarregat de llegir el manifest de cloenda de la manifestació, un text combatiu que fou contestat amb aplaudiments pel nombrós públic assistent.

Després de criticar un soterrament que «no unirà la ciutat» i que acabarà en «una carretera de trànsit massiu», Dols recriminà l'actitud de Cort davant les demandes dels veïns. «És que a l'Ajuntament no saben què vol dir la paraula dialogar? Dialogar és escoltar, negociar, atendre i rectificar», digué, per poc després afegir que «han de rectificar. Perquè Palma necessita el parc de les Vies. Perquè començarà a la plaça d'Espanya i serà el parc més utilitzat de tota la ciutat. Perquè un parc és un espai per a la trobada i la comunicació. Perquè donarà oxigen i llum a unes barriades desfavorides històricament».

Tots els portaveus de l'oposició i la representant de la plataforma pel parc de les Vies, Àngels Fermoselle, coincidiren a assenyalar que «vista la resposta, Palma és viva».


Adreça: www.diaridebalears.com/segona.shtml?2847+3+164200