dissabte, 1 d’abril del 2006

Ni a Eivissa ni enlloc

SOLIDARITAT AMB EIVISSA. NO VOLEM AUTOPISTES ALLÀ NI ENLLOC.

El progrés de color ciment i tacte asfàltic en aquests moments està ferint Eivissa. Les obres de l’autopista que xaparà l’illa per la meitat han començat. I no precisament amb paperines i caramels han estat rebudes les màquines. Una mobilització sense precedents a l’illa s’hi ha posat al front.

Més de 25.000 persones van secundar una manifestació per dir NO a aquesta barbaritat i l’acció permanent de paralització pacífica de les obres és una constant. Afectats i no afectats, ecologistes o simplement gent que diu que aquest pic s’estan passant de la línia, s’han trobat dins la plataforma “No volem autopista”. La seva desesperada però valenta conducta d’interposar-se en el camí de destrucció que fan les màquines ens ha commogut. Encara més quan les forces repressives de l’Estat (arribades de diversos llocs de la península) han volgut fer pas a la destrucció a cop de porra i detenció. La repressió encara no ha desanimat i atemorit a la valenta gent d’Eivissa que ha dit PROU. La seva lluita continua i cada vegada més s’està convertint en una amenaça per als qui volen que la paraula progrés sigui sinònim de destrucció. Amenaça que s’està escampant, doncs nosaltres hem decidit rompre amb el paper d’espectadors passius i passar a l’acció. Nosaltres, gent que viu a Mallorca, sabem molt bé com les gasten els comissaris de l’asfalt i el ciment. Ens volen fer creure que les autopistes són necessàries i que a més estan integrades dins el medi ambient. Però les seves mentides no poden amagar la recent destrucció que les noves autopistes han fet a la nostra illa. Mallorca no necessita autopistes, ni Eivissa ni Menorca. Aquestes només beneficien a un parell d’especuladors, de professió empresaris, els quals tenen una societat financera amb uns senyors que s’anomenen polítics.

A Eivissa diuen que no volen més destrucció amb la quartada del progrés. Nosaltres tampoc. A les Illes ni enlloc.

Amb aquesta primera concentració de solidaritat amb el poble lluitador d’Eivissa, volem donar inici a una mobilització que digui també No a l’autopista d’Eivissa.

Convidam a participar a tota la gent que està farta de veure com hipotequen la nostra vida i la nostra terra uns rapinyaires addictes als doblers i al poder. Confiam en que aquesta concentració desemboqui en una gran manifestació per dir:

NO A LES AUTOPISTES, A EIVISSA NI ENLLOC.

1 comentari:

Anònim ha dit...

La lluita eivissenca en defensa d'uns pams de terra que suren enmig de la Mar Mediterrània bé val qualque gest de solidaritat mallorquina i d'arreu dels Països Catalans, col·lega. Visca la Terra! Lliure i ben tractada!