dijous, 6 d’abril del 2006

La bellesa

Capturant un sospir

Joan Martorell

Capturant un sospir és el primer disc en solitari de Joan Martorell, una selecció de 12 peces instrumentals escollides d'entre les més de 100 composicions que aquest mallorquí ha creat des que als 15 anys va fer la primera.

Es tracta d'un disc intimista que deixa entreveure les influències musicals de Martorell, influències que es mouen entre el folk i el rock, passant pel jazz, la música clàssica i la cultura d'arrel tradicional. L'autor l'ha descrit com "un disc que defineix com és ell mateix". Amb un estil clar i directe, el CD intenta arribar a tothom, sense cap mena de segmentació del públic.

Joan Martorell, a les regnes del piano, apareix acompanyat aquí per músics de la talla de Toni Miranda (guitarra), Bernat Cabot (violí), Roberto Uke (saxofon), Quim Gironell (percussió i bateria) i, sobretot, cal destacar que ha comptat també amb la col·laboració d'un dels referents de la seva carrera, el pianista argentí Lito Vitale, en el tema El encuentro. El disc, editat i distribuït per Blau-Discmedi, ha estat gravat entre els estudis mallorquins Hiroshima i els argentins La Casita de mis Viejos.

Aquest treball no fa més que constatar el llarg bagatge d'aquest mallorquí, que, entre altres càrrecs, ha dirigit la Banda de Música de Porreres, ha estat professor de música i ha col·laborat amb diverses bandes i formacions de molts diversos estils: jazz, new age, folk i rock, per exemple. D'aquí, doncs, la capacitat eclèctica demostrada en aquest treball i el llarg i pròsper futur que se li augura.

· http://www.joanmartorell.com

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tens tota la raó sobre el primer disc de'n Joan Martorell. Peces que omplen els sentits. Música que surt del cor, perfecta per relaxar-se i amb la brisa de la mar mirar com poc a poc s'acosta a la sorra.

Joan Vicenç ha dit...

He comprat un disc den Lito Vitale, per la influència que n'ha fet sobre la música den Joan Martorell, com diu ell mateix i si bé m'ha agradat, jo pens que llig molt més facilment amb la música del porrerenc que seguesc escoltant. Supòs que no n'ha tret d'altre posteriorment?
Salut i una abraçada.