diumenge, 9 d’abril del 2006

Arboricidi a Montjuïc

Per fer un parc eliminin uns arbres esplèndids

Ahir, dissabte 8 abril, al mati, a la franja de la zona del carrer Nou de la Rambla amb passeig de Montjuïc de Barcelona van començar a tallar arbres per alliberar l’espai per fer el projectat Parc de la Primavera. Eren 3 obrers que van dir que tenien instruccions de tallar els arbres morts i la malesa.
Quan els veïns, alarmats, van anar a fotografiar el que feien i a parlar amb ells ja s’havien tallat 4 o 5 arbres joves i un de gran.
De l’Associació de veïns del Poble Sec s'els va poder convèncer de desistir, i de moment s’ha parat però es té molta por que el dilluns continuïn amb la feina i acabin amb tots els arbres d’aquesta zona. En aquesta part de la muntanya de Montjuïc hi ha 4 Palmeres esplèndides i 2 o 3 més petites, el futur de les quals no és gens clar.
És fa molt difícil d’entendre que per fer un parc l’Ajuntament de Barcelona hagi decidit treure els arbres que hi ha en el mateix lloc de fa molts anys.
El veïnat d’aquesta zona tenen previst fer una reunió de veïns demà el dilluns a la nit per parlar de les accions que es poden emprendre, amb la temença de no saber els danys que es poden fer durant tot el dia del dilluns.
En aquestes imatges, fetes de ja fa un temps, en la primera es pot veure la franja d'arbres, a l'esquerra són els que han començat a tallar. Al fons a l'esquerra ja no n'hi han arbres perquè estan edificant un gran "parc de la neteja", una gran zona d’aparcament pels vehicles de la recollida d’escombraries, els veïns ja van intentar aturar aquest disbarat dins de la muntanya de Montjuïc sense cap èxit. En totes les fotos hi surten alguns arbres que ara ja no hi són.
*