diumenge, 14 d’agost del 2005

El bosc protector

TVE estrena la segona temporada de la sèrie documental dedicada als boscos.

Aquesta sèrie documental, dirigida i presentada per l'Enginyer de Muntanyes Luis García Esteban, és fruit d'un acord entre TVE i la Universitat Politècnica de Madrid. En aquest segon lliurament del BOSC PROTECTOR, es manté l'objectiu inicial de conscienciar l'opinió pública de la importància que han tingut i tenen els boscos en la història natural, social i econòmica d'Espanya. A més, la sèrie documental reflecteix el gravíssim i negatiu impacte de l'acció de l'home sobre la conservació dels boscos del nostre país. Aquesta nova temporada del BOSC PROTECTOR consta de sis capítols de trenta minuts de durada.

El bosc canari. Monument natural. En aquest primer capítol del BOSC PROTECTOR es fa un repàs per la història dels boscos canaris, la flora dels quals és una de les més riques i variades del planeta. La seva excepcional vegetació inclou des de les més pròpies de zones subdesèrtiques fins als densos boscos de lauráceas que poblen les illes més occidentals.

En aquest prodigiós món verd, el protagonista indiscutible és el pi canari, un arbre excepcional, únic entre els pins per la seva capacitat de brollar de cep|soca i la seva resistència als incendis. El pi canari és el referent vegetal de l'Arxipèlag ja que és l'única defensa natural contra l'erosió accelerada que amenaça aquests territoris torturats i, a més, per l'important paper socioeconòmic que ha jugat al llarg de la història.
~
TVE La 2. Diumenge, 14 d’agost, a les 22:30 h.
~